čtvrtek 30. ledna 2014

RAW čokoroláda s goji nápní

Už víme, jak si připravit RAW lískooříškové mléko a dnes se podíváme na to, jak využít drť, která nám zbyde. Pominu-li přidání do kaší nebo palačinek, lze pomocí ní vytvořit jakési "těsto" na RAW roládu. A protože drť není po vymačkání mléka tak tučná, tak alespoň trochu ulehčíme už tak dost syté roládě :)
Tato roláda obstála i u "normálních" strávníků, ani nechtěli věřit, kde je schovaná ta pohanka. Jako u všech RAW dezertů se jedná o velmi vydatný pokrm, tak doporučuji opravdu jen malinkatý kousíček :)







RAW čokoroláda s goji náplní
 
Suroviny:
Roláda:
co nejssušší drť (vymačkat co to jde) z jedné dávky RAW lískooříškového mléka
150 gramů pohanky (loupané kroupy bio - info zde)
100 gramů datlí
7 polévkových lžic nepraženého kakaa
2 polévkové lžíce kokosového oleje
špetka soli

Náplň:
50 gramů goji (kustovnice čínské) + 50 ml vody
šťáva z poloviny citrónu
130 gramů kešu ořechů
100 gramů bio kokosu

4 polévkové lžíce agáve sirupu
strouhaná pomerančová kůra z 1 pomeranče (já použila 2 čajové lžičky kůry z Alnatury)

Postup:
 
  1. Den předem: Pohanku propláchněte, zalijte vodou a nechte přes noc namočenou. Pokud máte dostatek času, nechte jí naklíčit, roláda pak bude "hodnotnější". Propláchněte datle a zalijte trochou vody. Ne moc, jen aby byly všechny lehce ponořené. Nechte namočené přes noc.Stejně tak propláchněte a přes noc namočte kešu ořechy.
  2. Druhý den: Goji zalijte vodou (50 ml) s citrónovou šťávou a nechte nacucat (stačí 10 minut).
  3. Do nožového mixéru nasypte kokos a umixujte na máslo. To může chviličku trvat, klidně dávejte mixéru přestávky, setřete kokos ze stěn a mixujte dál. Až bude máslo téměř tekuté, přelejte ho do mističky.
  4. Do mixéru nyní dejte propláchnuté kešu ořechy, agáve sirup a goji i s tekutinou. Mixujte, dokud nebudete mít hladkou hmotu. Do hmoty potom přidejte kokosové máslo, pomerančovou kůru a ještě promixujte.
  5. Takto připravenou náplň přendejte do mísy a dejte cca na hodinu ztuhnout do lednice.
  6. (naklíčenou) pohanku propláchněte, nechte okapat a dejte do mixéru.
  7. Odmočené datle nechte okapat a přidejte je do mixéru k pohance. Rozmixujte na hladkou kaši.
  8. Rozmixovanou pohanku s datlemi přesuňte do mísy spolu s lískooříškovou drtí, kakaem, rozpuštěným kokosovým olejem a špetkou soli a a promíchejte.
  9. Těsto rozválejte ručním válečkem nebo mezi dvěma pečícími papíry do obdelníku. Tloušťka těsta by měla být cca 0,7 cm.
  10. Náplň navrstvěte na těsto (ne zcela do stran, aby náplň při rolování neutelka :)) a pomocí pečícího papíru opatrně zarolujte.
  11. Roládu nechte odpočinout v lednici a poté opatrně krájejte vlhkým nožem.  






Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář.
Pokud Vám neodpovím, neznamená to ignoraci, ale jednoduše jsem Váš komentář přehlídla. Nebojte se napsat znovu ;)